lunes, 21 de noviembre de 2011

Democràcia?

Ahir van ser les eleccions espanyoles on, com tots sabem, les va guanyar el partit popular. Ha aconseguit majoria absoluta i ha estat escollit per el poble. D'això se li diu democràcia, el poble vota el que vol, i és ell que escolleix. Però la pregunta és: La democràcia actual és poc democràtica? La gent com a poble participem prou en les decisions? Creieu que posant un paper amb el nom d'un partit polític podem decidir realment el que volem? o hauríem de votar per altres assumptes fent referèndums?

2 comentarios:

  1. Sincerament, opino que el poble hauria de participar amb moltes més decisions. Tant d'àmbits locals com estatals. S'hauríen de fer referèndums perquè la gent pogui escollir, ja que tots som persones i tots tenim els mateixos drets a decidir: siguem més pobres, més rics, més llestos, o no tant. És més, crec que és molt pobre que votem un cop cada quatre anys i només blanc o negre. Només dos partits, i si no estàs d'acord amb cap dels dos? votes un partit minoritari? No serveix per res, La societat actual crec que no ens representa a nosaltres, sinó a ells mateixos amb el nom de tot Espanya o el païs que sigui.

    Jordi Vidal

    ResponderEliminar
  2. El poble necessita més poder. Moltes eleccions pero en veritat el poble lo únic que fa és decidir qui govenra i prou. Amb això no n'hi ha ni per començar! Necessitem que el poble pugui opinar sobre qualsevol llei, qualsevol decisió que prengui el govern.
    La veritat es que el poble tindria que ser el govenrn. No pot ser que una persona parli en nom de milions i milions de persones, sino que tindrien que ser milions i milions de persones que parlessin com a una sola.

    Ian Sangines

    ResponderEliminar