lunes, 30 de enero de 2012

L'EUTANÀSIA: "Morir sense morir"


"Morir sense morir" és una pel·lícula basada en un fet real i en la qual es barreja ficció i documental. Alba queda en estat vegetatiu després de patir un accident. El seu company decideix fer un documental sobre el dret a morir dignament a Espanya i gran part d'Europa. La pel·lícula avança en paral·lel entre la situació personal del protagonista i la seva investigació per al documental.





Què en penses de l'eutanàsia? Creus què és un dret que hauria de tenir tothom? Hauria de canviar la llei? Si estiguessis en aquesta situació què preferiries?





4 comentarios:

  1. Jo crec que una persona té dret a morir, al igual que una persona té el dret a viure. No crec que una decisió així es prengui sense donar-li més importància ja que estem parlant de mort. La eutanàsia està pensada per persones que estan malaltes o són grans que la seva vida ja no és gratificant, i l'únic que fa és portar problemes al subjecte i als seus éssers estimats. També crec que no hem de confondre eutanàsia amb suïcidi, ja que crec que el suïcidi és un "crim". En els casos de suïcidi el que s'hauria de tractar seria la psicologia de la persona, ja que existeixen moltes persones amb deoressió que al final de patir i patir acabant treient-se la vida, a aquestes persones si la seva voluntat és morir, respectem-ho, però tenint en compte que encara té vida hauríem de oferir-li ajuda moral i psicològica a aprtir de psicòlegs i companyia, però mai obligar-lo a viure
    Jordi Vidal

    ResponderEliminar
  2. Jo crec que tothom té dret a morir de forma digne si la persona ho decideix. Depenent de la situació en que es trobi la persona pot decidir a viure o a morir, com la noia de la pelicula, en l'estat que en l'estat que es troba seria dificil decidir si viure, ja que no podra es podra moure ni fer res.

    ResponderEliminar
  3. Estem d'acord amb el nostre company, sobretot en l'aspecte de que no hem de confondre suïcidi amb eutanàcia. però també hem de pensar en els demés; una persona malalta que ho està passant malament, crec que l'únic que vol és parar de patir; mentre que tots els familiars volen que visqui, que no mori... això no és pensar en la persona malalta, això és pensar en un mateix, en no voler perdre la persona estmiada tot i que continui tenin-la físicament.
    Mònica Torrellas i Mònica Orteu

    ResponderEliminar
  4. Si una persona está completament segura de que vol morir, té tot el dret del món. És ell que decideix sobre la seva vida, si vol morir o no, és personal. Per tant, una persona externa, amb la desconeixença de les condicions d'aquesta persona no pot decidir per ella. Segurament la persona que decideix de morir ho fa perquè està patint molti es preferible no seguir així. Aquesta llei hauría de canviar i s'hauría de mirar persona per persona, ja que uns poden estar pitjor que d'altres.

    ResponderEliminar