martes, 17 de enero de 2012

JÜRGEN HABERMAS

La teoria de l'acció comunicativa

Jürgen Habermans, filòsof alemany nascut al 1929, va considerar que la societat actual es basava en els avenços tecnològics, però sobretot en la capacitat per raonar criticament sobre si mateixa i sobre les seves pròpies tradicions i costums. La raó, segons ell, es troba en el cor de les accions comunicatives que portem a terme quotidianament. Per tant, el senyor Habermas, diu que l'acció comunicativa es basa en demanar continuament explicacions i justificacions.

Què n'opines?

4 comentarios:

  1. Jo estic totalment d'acord amb aquest senyor, ja que en la societat actual la comunicació és essencial. Tots els sistemes de comunicació ens serveixen per comunicar-nos a tot el món. però si a algú li donés per enganyar a la resta?? algú sabria què seria veritat i què no? A més a més ara amb el moviment dels indignats, es demostra que la societat és molt reflexiva amb ella mateixa, i quan la gent veu algu que no va be, però tampoc no està segura del que és perquè ningú ho ha explicat, surt al carrer a reclamar la veritat.

    Jordi Vidal

    ResponderEliminar
  2. Em sembla molt encertada la opinió d'aquesta persona. La comunicació és necessària per aquesta societat; i la comunicació esdevé a partir de la tecnologia. Per tant indirectament aquesta societat necessita la tecnologia.

    ResponderEliminar
  3. Jo també estic d'acord amb Habermans, si la nostra societat no raones sobre les accions que es duen a terme, mai ens preguntariem si estan bé o malament, si són o no correctes.
    Si no demanéssim a la nostra societat pensar, si no li demanéssim explicacions, només seriem ovelles que segueixen a un pastor, però no, com s'ha comentat anteriorment, el moviement és un gran exemple de que la nostra societat vol i reclama la veritat.

    Mònica Torrellas

    ResponderEliminar
  4. Jo crec que aquet senyor té tota la raó, ja que la societat actual es basa en els avenços tecnològics, que ajuden a fer que la comunicació entre persones sigui molt més ràpida i eficaç i així es poden saber moltes més coses, més ràpidament i de forma eficaç.

    ResponderEliminar