lunes, 12 de marzo de 2012

Punt 3: On viuràs?

La ciutat de Righel:

La ciutat capital de Helvia va ser fundada per la corona d'Aragó al 1252, però en el moment en que la corona d'Aragó es va unir amb castella Righel també hi va formar part. Lany 1478 la ciutat va ser invadida per un rei absolutista el qual va acabar conquerint tot el regnat d'Helvia. 101 anys més tard, al 1579, el poble va assassinar al besnét del rei absolutista i tota la zona d'Helvia es va concertir en una societat anàrquica, sense govern, i va regnar el caos.
1 any i un dia més tard el rei Crempi va invaïr de nou el regnat d'Helvia i s'el va apropiar.
Dos segles més tard tot el païs va anar augmentant, la ciutat de Righel va esdevenir la capital i el rei va tenir dos tres descendents que continuàven governant de manera democràtica. Al 1834 va haber-hi una guerra que es centrava en la nostras capital, a causa de diferents creencies relogioses dels pobles veïns d'Helvia (ortodoxos, protestants i avangelistes). La guerra va acabar 3 anys després amb molts morts i una ciutat destrossada. Tots els pobles d'Helvia van fer un tracte: " No tornarem a tenir diferències de cap mena, som un païs, una sola nació, hem d'estar units i no barallar-nos per qualsevol raó.". Quedaren amb repartir-se els diners que guanyessin en un any equitativament per cada poble i ciutat veï per tenir un equilibri econòmic i que el poble veï reconstruiría l'altre en senyal de pau i germanor.
Al 1894 van arribar els Italians per mar i van atemptar contra Righel per intentar conquerir la ciutat. No ho van poder conseguir, gràcies als pobles veïns que guardaven el jurament i eren majoría davant dels Italians. L'any següent, els Italians tornaren a la capital i van cremar-la tota en senyal de venjança.
Tot va estar en ordre fins l'any 1915, que tot just començada la 1a Guerra Mundial, la nostra ciutat es va veure afectada per la pobresa, igual que tot el païs. Però al acabar aquesta guerra tota Helvia es va enriquïr gràcies a un esclat en l'economía de tots els pobles i es va poder reconstruïr la ciutat del gran incendi de ja fa anys. Al començar la 2a Guerra Mundial, tot el païs va recaure en una nova crisi econòmica i Righel es va veure mol afectada. Molta gent de diferents paísos van emigrar al nostre país, i la majoría es concentraven a Righel.
Localització: Righlet està cituada a la regió de Otto, just a la costa.
Personatges importants:
-Casimiro Buenavista: Va ser un molt bon escriptor, encara que fós cec. Va escriure una de les millors novel·les de misteri de tots els balcàns, i moltes altres novel·les filosòfiques i de terror.
-Thiomir Randich: Músic molt important arreu d'Helvia. Va viure tota la vida a Righel i era molt respectat per tothom. Va participar al "Rock in rio 2001". Va morir a causa d'una sobredosis.
-Anastasia Pavlovic: és una altrista molt valorada a Helvia i a la resta del món. La seva pintura abstracta transmet molts sentiments. Ha venut un miler de quadres i ha participat a centenars d'exposicions.

Recursos naturals i econòmics:
El païs d'Helvia té algun punt de petroli, pero no s'acostumen a trobar-ne gaires, ja que sino, sería molt mes ric. Un dels recursos més importants és el sol. S'utilitzen moltes plàques fotovoltàiques per obtenir energia a partir del sol, i aquesta energia es distribueix a tota la població, igual que l'energia eòlica.

Tipologia de vivendes:
La majoría de vivendes de tota Helvia estan agrupades en mansanes, són pisos que estan col·locats de manera exacte en un quadrat, envoltats de carrers. En els suburbis, la majoria de vivedndes són adossades, estan unides per una paret casa amb casa i està format per carrers llargs amb moltes cases juntes.

Serveis a la comunitat:
La nostra capital té tots els serveis necessaris per un benestar social just. És una capital amb un hospital prou gran per tothom, un gran nombre d'escoles repartides equitativament per tota la ciutat, molts llocs d'oci com ara "skateparks", casinos, gimnàssos, piscines; un ajuntament a disposició de qualsevol demanda o agraïment i numerosos centres amb policía.

No hay comentarios:

Publicar un comentario